Hyundai i30 N
A vadonatúj i30 N.
Maga az élvezet.

Újraalkotja a vezetési élmény fogalmát. Ismét.

A felülmúlhatatlan vezetési élményre tervezett, új i30 N több teljesítményt, friss stílust és a legmodernebb intelligens technológiákat kínálja. A páratlan teljesítményt és versenypályára termett menetdinamikát komfortos közúti alkalmassággal párosítja - szó szerint a mindennapokra termett versenyautó.
 
 

Teljesítmény

A megbabonázó menetdinamika új szintje.

A díjnyertes i30 N bemutatása óta azon dolgozunk, hogy a nagyszerűt még tökéletesebbé tegyük. A sikeres i30 N TCR versenyautóval szerzett tapasztalatainkat felhasználva, az ügyfeleink lelkes közösségétől kapott visszajelzések alapján alapvető módosításokat hajtottunk végre - ilyen az új, olajfürdős nyolcfokozatú duplakuplungos, kormányról kapcsolható sebességváltó (N DCT) bevezetése, a Performance csomagban elérhető teljesítmény és forgatónyomaték növelése, vagy a kistömegű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák megjelenése.
 

Alapkivitel.

A hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelt, alapkivitelű új i30 N legnagyobb teljesítménye 250 LE, maximális forgatónyomatéka 353 Nm. Végsebesség: 250 km/óra.

Performance csomag.

A 2.0 T-GDI motor immár 280 lóerőt ad le, kis fordulaton is megnövelt forgatónyomaték és motorteljesítmény mellett. Ez közvetlen gázreakciókat, jobb gyorsítóképességet és sokkal élvezetesebb vezethetőséget biztosít. A hatfokozatú kézi sebességváltó helyett választhatja a pontosabb szabályozást és gyorsabb váltásokat lehetővé tevő nyolcfokozatú, olajfürdős duplakuplungos sebességváltót (N DCT), kormányon elhelyezett váltófülekkel. Legnagyobb forgatónyomaték: 392 Nm. Végsebesség: 250 km/óra.
 

Válasszon a kétféle sebességváltó közül.

Gyorsan, finoman és hatékonyan szeretne sebességet váltani? Két lehetősége is van. Az alapkivitelű, finoman kapcsolható, szűken áttételezett hatfokozatú manuális sebességváltó mellett választhatja a villámgyors kapcsolásokkal működő, olajfürdős, nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltót (N DCT). Ez utóbbi ráadásul kézzel is kapcsolható, akár a váltókar, akár a kormánykeréken elhelyezett fülek segítségével, ezzel erősítve a hétköznapi versenyautó érzését.
 

Hatfokozatú kéziváltó.

A feszes kéziváltót és kemény kuplungot kedvelő rajongók számára kialakított sebességváltó gömb alakú karját kék sáv és az N logó díszíti.
 

N DCT.

A most először kínált, váltófülekkel és új N sportfunkciókkal felvértezett, olajfürdős nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltó még sportosabb vezetési élményt biztosít.
 

Még élvezetesebb vezethetőség: az N DCT.

A villámgyors kapcsolásokkal dolgozó, kimagaslóan hatékony erőátvitelre alkalmas új N DCT kiváló gyorsulást biztosít: az autó 3,5 másodperc alatt gyorsul 80-ról 120 km/óra sebességre (2). Ez 3 másodperccel gyorsabb, mint a kézi sebességváltó esetén.

N Grin Shift – maximális motorteljesítmény.

Vigyort csal mindenkinek az arcára: egyetlen gombnyomással 20 másodpercre korlátok nélkül élvezheti az N teljesítményt. Maximális forgatónyomaték és gyorsulás, maximális kipufogóhang és "megindulás" felkapcsoláskor.

N Power Shift.

Fokozottan élvezetes vezethetőség, felkapcsoláskor "nekilóduló" autó. A funkció olyankor lép működésbe, amikor az autó több mint 90%-ig nyitott gázállással gyorsít. A váltó ilyenkor felkapcsolással előzi meg, hogy visszaessen a forgatónyomaték, így folyamatosan maximális teljesítményt juttatva a hajtott kerekekhez.

N Track Sense Shift.

Érzékeli a vezetési stílust, és aktiválja magát, amint azt észleli, hogy az autót versenypályán használják. Ezt követően mindig a teljesítményre optimalizált fokozatot választja ki, így Önnek nincs más dolga, mint kormányozni - akárcsak egy profi autóversenyzőnek.

N DCT motorsport-ihletésű elrendezés.

Ha úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást, és kézzel kapcsolja a fokozatokat, örömmel fogja tapasztalni, hogy mérnökeink a TCR versenytapasztalatainkat felhasználva a motorsportban szokásos sémát alkalmazták: a váltókart előre tolva vissza-, hátrafelé húzva felkapcsol a sebességváltó.

 
 

Kistömegű alkatrészek javítják a menetteljesítményeket.

Az N Light sportülés és a 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa alkalmazásával elért tömegcsökkentés jobb menetdinamikát és pontosabb irányíthatóságot eredményez, és ezáltal dinamikusabb vezetési élményt szavatol.

 
 

Külső

Még több izgalom, még jobb teljesítmény.

Az új i30 N versenypályán született, és ez meg is látszik rajta. A dizájn megújítása során a menetdinamikai teljesítmény javítására törekedtünk. Többről van ugyanis szó, mint látványról: a menetdinamika vezérelte az olyan módosításokat, mint az új, agresszív megjelenésű első lökhárító, amelynek beépített légbeömlői mérséklik a légörvények kialakulását, és ezáltal javítják az autó aerodinamikai teljesítményét. Az új, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsák fantasztikusan néznek ki, és mivel könnyebbek, csökkentik a rugózatlan tömeget, ami jobb vezethetőséget és erőátvitelt eredményez.

Szemből.

A V alakú nappali világítással felszerelt, új LED-es fényszórók elnyúlnak egészen a széles, megújult N hűtőmaszkig, amely optimális hűtést biztosít a motornak.

Oldalról.

Oldalnézetből az egyik legizgalmasabb részlet a Hyundainál most először alkalmazott, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, amelyre kifejezetten az i30N-hez optimalizált Pirelli P Zero abroncsokat szereltünk.

Hátulról.

Az új hátsó lökhárítót integrált ködlámpa, piros karaktervonal, valamint két, különösen nagy átmérőjű kipufogó végcső teszi hangsúlyossá. Az átrajzolt hátsó lámpatestek karakteres új LED-es rajzolatot kaptak.
 

Kistömegű, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsák.

Az új, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák összesen 14,4 kilogrammal könnyebbek, mint a korábbi 19 colos, öntött könnyűfém keréktárcsák. Kisebb tömegüknek köszönhetően könnyebben csillapíthatók, így jobb vezethetőséget és hatékonyabb erőátvitelt biztosítanak. A képet Pirelli P Zero abroncsok és N logóval díszített, piros féknyergek teszik teljessé.

18 colos N könnyűfém keréktárcsa.

Az új i30 N alapfelszereltségként 18 colos könnyűfém keréktárcsákat kap, amelyek agyát az N logó díszíti. A keréktárcsákat Michelin Pilot Super Sport abroncsokkal szereljük, küllőiken keresztül látványosan mutatják magukat a piros féknyergek.

Lenyűgöző, új fényszóró-kialakítás.

A tetszetős új lámpatestek integrált, V alakú nappali világítást kaptak; maguk a fényszórók pedig keskenyebbek, és a legmodernebb LED-technológiát alkalmazzák.

Hátsó légterelő háromszögletű féklámpával.

A beépített, háromszögletű féklámpával szerelt hátsó légterelő növeli a leszorítóerőt, és ezzel nagysebességű kanyarvétel során jobb tapadást és erőátvitelt biztosít - a minimális felhajtóerő maximális élvezettel párosul.

Megnövelt kipufogó végcsövek.

Játszani csak nagyban érdemes! Megnöveltük az új i30 N kétoldali kipufogó végcsöveinek átmérőjét, így erősítve az autó sportos megjelenését.

 

Beltér

Még sportosabb vezetői környezet.

Izgalmas és testhez álló: az új i30 N kecses, sportos utasterét az autózást szenvedélyesen szerető emberek tervezték, hozzájuk hasonló autórajongók számára. A vezetői környezet legalább olyan sportos, mint amennyire kényelmes. Az ergonómia egyértelműen vezetőközpontú: minden azonnal leolvasható és könnyen elérhető.
 

N Light ülések - Üljön úgy, mint a profik.

A könnyű sportülések prémium bőr / Alcantara kárpitozást kapnak, az integrált fejtámaszt megvilágított N logó díszíti, a kiváló oldaltartásról hangsúlyos oldalsó párnázat gondoskodik.

Váltson villámgyorsan, a kormány elengedése nélkül.

A motorsport ihletésű váltófülekkel gyorsan és könnyedén kapcsolhat a fokozatok között. Mivel közvetlenül a kormánykerékre szereltük őket, kanyarban is könnyedén használhatók.

N műszerfal.

Egyetlen pillantással leolvasható róla a motorolaj hőmérséklete, a forgatónyomaték vagy a töltőnyomás. A pályahasználatot váltófények segítik. A fordulatszámmérő LED-ekkel jelzett piros zónája a menetdinamika függvényében változik.

 

Performance Blue öltések.

Az új i30 N utasterének számos pontján exkluzív Performance Blue kontrasztos öltésekkel találkozunk. Az üléseket, a kormánykereket, a sebességváltót, valamint az első kartámaszt díszítő, látványos részletek még sportosabb hangulatot teremtenek a beltérben.

N kormánykerék.

Az exkluzív kék öltésekkel varrott, N logóval díszített bőr N kormánykerék szó szerint a kezébe adja a sportos vezetés kulcsát - például az N üzemmód és az N Grin Shift funkció aktiválására szolgáló nyomógombokat.

N DCT váltókar.

Az N DCT váltókar az N logóval, sportos fém dekorrészletekkel, Performance Blue versenysávval és öltésekkel, valamint bőrbetétekkel biztosít jobb fogást és még intenzívebb versenyhangulatot.

 
 
 

Kapcsolódás

A legmodernebb technológiákkal és innovatív funkciókkal felszerelve.

Élvonalbeli intelligens technológiai megoldások várják, mint a 10,25 colos érintőképernyő, amelyen keresztül mindent közvetlenül elérhet, a navigációs szolgáltatásoktól kezdve az okostelefon-tükrözésen át a Bluelink® Connected Car szolgáltatásokig. Vezérelje autóját telefonjáról - vagy akár szóbeli parancsokkal. A Bluelink alkalmazás számos ötletes funkció távvezérlésére alkalmas; emellett öt éven át érvényes, ingyenes előfizetés is jár hozzá a Hyundai LIVE szolgáltatásaira - köztük a valós idejű parkolási és forgalmi információkra.
 

Továbbfejlesztett 10,25 colos érintőképernyő.

Könnyed és hatékony kapcsolódási megoldást kínál az opciós 10,25 colos, nagyfelbontású érintőképernyő, amely Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkcióival mindent könnyen hozzáférhetővé tesz menet közben.

Motorsport adatrögzítő rendszer.

Ellenőrizze és fejlessze versenyzői képességeit: a rendszer használatát továbbfejlesztett grafikus megjelenítés teszi még egyszerűbbé. Olyan adatokat jelenít meg, mint a motorteljesítmény, a forgatónyomaték, a töltőnyomás, a gyorsulási erők, valamint a köridő, illetve a gyorsulás ideje.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások..

A Bluelink zökkenőmentes kapcsolódás és intelligens funkciók segítségével teszi kényelmesebbé az utazást.
 

Biztonság

Élvonalbeli biztonsági és fejlett vezetőtámogató rendszerek.

Az élvonalbeli, fejlett vezetőtámogató funkciókat felvonultató Hyundai SmartSense rendszer révén az új i30 N mostantól a legmodernebb aktív biztonsági és vezetőtámogató technológiákat kínálja, amelyek gondtalanabbá teszik az utazást.
 
 

Ráfutásos balesetet megelőző rendszer (FCA)

Az autó előtti útszakaszt kamerával pásztázó FCA automatikusan fékez, ha azt érzékeli, hogy az elöl haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer gyalogosok észlelésére is képes.

Sávkövető rendszer (LFA).

Az új i30 N sávkövető segédlet (LFA) funkcióval is rendelkezik. Ez 0-180 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

Aktív holttér figyelő rendszer (BCA).

A hátsó lökhárító alsó felén elhelyezett, két radarral dolgozó rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Amennyiben ilyen helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, valamint automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést.

Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA).

Ha nehezen belátható helyről kell kitolatnia, a rendszer nem csak figyelmeztet az oldalról érkező járművekre, de automatikusan le is fékezi az autót.

 
 

E-call.

Automatikusan segítséget hív, ha Ön balesetet szenvedett, és kinyíltak a légzsákok. Az SOS gombot megnyomva Ön is kérhet vészhelyzeti segélynyújtást, a nap 24 órájában, az év bármely napján.

 
 

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, az új i30 N is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.
 
 
 
 

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az Európában újonnan forgalomba helyezett Hyundai KONA N modellek motorjai teljesítik az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.
*A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek konkrét árajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
Weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát.
Rendben