Hyundai Kona N
KONA N.
Kitoljuk a teljesítmény határait.

Nem átlagos szabadidőjármű.

Úgy véli, a szabadidőjárművek és az élvezetes vezethetőség nem összeegyeztethetők? Gondolja át újra! Íme, az N. A sokoldalú, nagyteljesítményű, vadonatúj Hyundai KONA N legalább annyira szól a természet barátaihoz, mint a sportos vezetés rajongóihoz. Bármilyen kalandra vágyik – a KONA N gondoskodik az izgalomról.
 
 

Hamisítatlan sportos crossover.

Nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltójával (DCT) és 280 lóerős hajtásláncával a KONA N ha akarná, sem tagadhatná le génjeit. Bizony: valódi N modell.

Sokoldalú, nagyteljesítményű szabadidőjármű.

A sokoldalúság fogalmát kiterjesztő, új KONA N ugyanúgy helytáll a mindennapi ingázások során, mint a kalandokhoz vezető; kanyargós ösvényeken. Vagy éppen - ha Ön úgy kívánja - a versenypályán.

Mint egy videojáték, csak a valóságban.

Tegye izgalmasabbá a mindennapokat a 10,25 colos digitális műszeregységgel, a sportos vezetésre optimalizált head-up kijelzővel, és persze az N Power Shift rendszerrel.

 
 

Külső

Kompromisszumok nélküli teljesítmény.

A Hyundai N almárka és a Hyundai Formatervezési Központ munkatársai közötti együttműködés most először terjedt ki szabadidőjárműre. Az eredmény: egy erőt sugárzó alkotás, amely az új KONA modern dizájnját az N sportrészleg által alkalmazott merész, dinamikus formanyelvvel kombinálja.
 

Szemből.

Az orr stílusát a megnövelt, ikonikus légbeömlő, valamint a KONA jellegzetes LED-es fényrajzolata határozzák meg. A mélyre húzott hűtőmaszk és a piros díszítőelemek határozott motorsport-hangulatot teremtenek.
 

Oldalról.

A lökhárító sziluettje és a díszítő elemek átnyúlnak az oldalfalra, egyszerre sugallva a takarékosságot és a sebességet. A 19" kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra Pirelli P Zero abroncsokat szereltek.

Hátulról.

Az N hangulatot karakteres féklámpával szerelt, nagyméretű, dupla tetőspoiler erősíti. A KONA N sportos karakterét dupla kipufogó hangsúlyozza.
 
 
 

Belső

Motorsport-ihletésű vezethetőség, mindennapi kényelem.

Ha szeret vezetni, imádni fogja a KONA N-t, amint helyet foglalt a versenyhangulatú kagylóülésben. Minden részlet a zavartalan irányíthatóságot szolgálja, a kormányműtől a sebességváltó működésén át a menetteljesítmények folyamatos nyomon követhetőségéig.
 

Sportos kagylóülések.

A határozott oldalsó párnázattal ellátott ülésekben autóversenyzőnek érezheti magát: a sportos ülések kimagasló oldaltartást kínálnak, megjelenésüket bőr betétek és kék öltések teszik még különlegesebbé. Rendelhetők szövet, bőr és nyersbőr kárpitozással.

N kormánykerék.

A kiváló fogású N kormánykerék elengedése nélkül elérhetők a sportos vezetést támogató kezelőszervek, a sebességváltó fülektől kezdve a két, testre szabható tartalmú parancsgombig. És persze itt kapott helyet a piros N Grin Shift nyomógomb is.

N DCT váltókar.

A motorsport ihletésű megjelenésről olyan részletek gondoskodnak, mint az N logó, a sportos fém dekorrészletek, valamint a Performance Blue versenysáv és öltések. A bőrbetétek egyszerre biztosítanak határozott fogást és dinamikus hangulatot.

Digitális műszeregység és érintőképernyő

A 10,25 colos digitális műszeregység grafikáját a videojátékok autószimulátorai ihlették, míg a 10,25 colos központi érintőképernyőn olyan menetadatok is megjeleníthetők, mint a gyorsulási értékek. Tökéletes videojáték-élmény, a valóságban.

 
 

Menetteljesítmények

Versenyteljesítmény a közúton. És az aszfalttól távol.

A vadonatúj KONA N elhozza az N márka élményét a szabadidőjárművek világába. Az N többről szól, mint a 280 lóerős motorról vagy a nyolcfokozatú, olajfürdős duplakuplungos sebességváltóról. Olyan dinamikus funkciókat hoz magával, mint a rajtautomatika, az N corner carving differenciálmű, vagy az öt különböző üzemmódot (köztük egy testre szabható beállítást) kínáló N Grin Control rendszer. Élje át mindegyiket, legyen szó bármilyen menetkörülményről, bármilyen terepről.
 

Turbómotor

A 2.0 T-GDi benzinmotor legnagyobb teljesítménye 280 lóerő. A motor már kis fordulatszámon jelentős forgatónyomatékot és teljesítményt ad le, ami élvezetes, robbanékony vezethetőséget, dinamikus gyorsítóképességet produkál.

N Corner Carving differenciálmű

Az elektronikus vezérlésű, részlegesen önzáró differenciálmű (E-LSD) szabályozza az első kerekekre jutó hajtóerő elosztását. A rendszer pontosabb kormányozhatóságot, valamint nagy sebességnél is fokozott ívmeneti stabilitást eredményez.

Duplakuplungos sebességváltó

A villámgyors kapcsolásokkal működő, olajfürdős, nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltó (N DCT) kézzel is kapcsolható, ezzel erősítve a versenyautós hangulatot.

 

N Power Sense Axle

A még könnyebbre, még merevebbre tervezett első tengely pontos és gyors visszajelzést kínál a vezetőnek, ami ösztönösebb vezetési élményben és jobb tapadásban nyilvánul meg.

Sportabroncsok

A modellen található, egyedi fejlesztésű Pirelli P Zero abroncsok ugyanazok, mint amelyekkel a Hyundai a rali világbajnokságban is versenyez.

Tapadásszabályozás

A KONA N tapadásszabályozó rendszere a legnehezebb helyzeteken is átsegíti az autót (majdnem úgy, mint az összkerékhajtás.) Négyféle üzemmód (mély hó, hó, sár és homok) közül választhat.

 

Elektronikusan szabályozott felfüggesztés

A KONA N elektronikusan szabályozott felfüggesztése még pontosabb, testre szabható működést biztosít. Ön döntheti el, hogy mennyire legyen feszes a futómű.
 

Rajtautomatika

Gyorsuljon fel magabiztosan, hiszen a rajtautomatika megakadályozza a hajtott kerekek megcsúszását, így álló helyzetből kigyorsítva is megfelelő tapadást biztosít.
 

Biztonság

Térképezze fel a teljesítmény határait a legnagyobb biztonságban.

A vadonatúj KONA N a legszélsőségesebb körülmények között is stresszmentes vezetési élményt kínál. A Hyundai SmartSense a legmodernebb vezetőtámogató és biztonsági funkciókkal óvja Önt és utasait.
 

Aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA) és intelligens sebességtartó automatika (SCC)

Ha nehezen belátható helyről kell kiállnia, a rendszer nem csak figyelmezteti Önt az oldalról érkező járművekre, hanem automatikusan le is fékezi az autót. Ezenfelül, tartja az előre beállított távolságot az elöttünk haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva.

Aktív holttérfigyelő (BCA) és sávkövető (LFA) rendszer

A hátsó lökhárító alsó részén elhelyezett, két radarral működő rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha a hátsó holtterében mozgó járművet észlel. Ha ebben a helyzetben a vezető működésbe hozza az irányjelzőt, a rendszer hangjelzéssel figyelmezteti Önt a veszélyre, valamint automatikusan lefékez, hogy elkerülje az esetleges ütközést. A KONA N egy sávkövető rendszerrel (LFA) is fel van szerelve, amely 0-200 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

Ráfutásos balesetet megelőző rendszer kerékpáros-felismeréssel (FCA)

Az autó előtti útszakaszt radarral és kamerával pásztázó FCA automatikusan lefékez, ha azt érzékeli, hogy az előtte haladó jármű hirtelen lassít. A rendszer kerékpárosok és gyalogosok észlelésére is képes.

 

Sávkövető rendszer (LFA).

A KONA N sávkövető rendszerrel (LFA) is rendelkezik. Ez 0-200 km/óra sebességtartományban a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet, autópályán éppúgy, mint a városban.

Intelligens sebességtartó automatika (SCC).

Tartja az előre beállított távolságot az elöl haladó jármű mögött, automatikusan az előre meghatározott tempóra lassítva vagy gyorsítva.

 

Kapcsolódás

Kitolja a csatlakoztatott autó határait.

A vadonatúj KONA N még több adattal szolgál (forgatónyomaték, motorteljesítmény, töltőnyomás és gyorsulási értékek, gyorsítási idő és köridő), így Ön még pontosabban vezetheti autóját, és élvezheti az élményt. A 10.25 colos AVN érintőképernyő exkluzív N tartalmat kínál. Okostelefonját Android Auto és Apple CarPlay rendszer segítségével csatlakoztathatja az autóhoz, és a Hyundai ultramodern Bluelink szolgáltatásait is használhatja.
 

10,25’’ digitális N műszeregység

Az N pilóta igényeit szem előtt tartva kifejlesztett digitális műszeregységen keresztül szemmel tarthatja a menetadatokat, valós időben olvashatja le a forgatónyomatékot és a töltőnyomást.

Nagyfelbontású 10,25 colos érintőképernyő.

A sportos menetadatok mellett az audio-vizuális és navigációs rendszer Apple CarPlay™ és Android Auto™ funkciókkal is rendelkezik.

Bluelink® Connected Car szolgáltatások.

A Bluelink zökkenőmentes kapcsolódással és intelligens funkciók segítségével teszi kényelmesebbé az utazást.
 

Kényelem és praktikum

Erőteljes és kényelmes.

Az N középpontjában a menetdinamika és a teljesítmény áll. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kalandok átélése során ne élvezhetnénk a praktikumot és a kimagasló kényelmet.
 

Head-up kijelző (HUD.)

A KONA N az első Hyundai sportmodell, amely head-up kijelzővel van felszerelve. Sport vagy N üzemmódban olyan információk jeleníthetők meg rajta, mint a sebesség, a fordulatszám, valamint a váltási esedékesség kijelző - mindez egyedi N grafikával.

Fűthető és szellőztethető ülések.

Nyáron hűvös, télen meleg. Mindkét első ülés rendelhető szellőztethető és fűthető kivitelben.
 

Ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia.

Mint minden Hyundai gépkocsi, a vadonatúj KONA N is a létező legmagasabb minőségi elvárások szerint készül. Ezt ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával támasztjuk alá: így Ön anélkül élvezheti az életét, hogy autója miatt kellene aggódnia. Élvezze az autóipar egyik legkiválóbb garanciális konstrukcióját - alapáron.
 
 
 
 

A jövőre felkészített motortechnológia.

Az Európában újonnan forgalomba helyezett Hyundai KONA N modellek motorjai teljesítik az EURO 6d károsanyag-kibocsátási normát.
*A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek konkrét árajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
Weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát.
Rendben