fbpx

Szervíz segélyvonal: +36 1 877 2161

Környezetvédelem

Manapság egyre nagyobb figyelem irányul azokra a fejlett technológiákra, amelyek hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A Hyundai mindig is nagy hangsúlyt fektetett a környezetbarát technológiák alkalmazására, a vásárlóinknak kezdettől fogva a lehető leggazdaságosabb megoldásokat kínálja a modern technológia révén. Jóval már a törvényi szabályozás megszületése előtt a Hyundai valamennyi üzemében csökkentette a szennyező anyagok kibocsátását, és újrafeldolgozási eljárásokat vezetett be.

KÖRNYEZETVÉDELMI-, ÉS SZÉNDIOXID-STRATÉGIA

A Hyundai elkötelezettségére jó példa az 1996-ban létrehozott ázsiai üzem megépítése. A gyár létesítéséhez 1700 fát kellet kiemelni és újraültetni Namyangban. Valamennyi szennyező anyagot erős ellenőrzés alatt tartotta, és a Hyundai az első nagy gyártók között volt, akik teljes mértékben elkötelezték magukat a vízalapú festékek mellett, továbbá csökkentették a visszamaradó szennyező anyagok mennyiségét és az olyan veszélyes elemek alkalmazását, mint a kadmium.

A Hyundai ugyanebben az évben jelentette be az ULEV-programot (ultra-alacsony kibocsátású jármű), amely megfelelt a legszigorúbb emisszió-csökkentési követelményeknek is, sőt, meg is haladta azokat. Kifejlesztett egy saját ózonbarát klímagázt és fagyálló folyadékot, amely több mint 100 ezer kilométeren keresztül használható.

A Hyundai lényegében az 1990-es évek közepéig saját erejére támaszkodva fáradozott azon, hogy előre felmérje és teljesítse az összes várható, szennyezés elleni nemzetközi előírás követelményeit. A szakemberek, berendezések és erőforrások e korai koncentrációjának eredménye mutatkozik meg jelenlegi motorkínálatában, amely könnyedén teljesíti vagy felül is múlja az Euro 4 normákat, miközben kiemelkedően gazdaságos fogyasztási eredményeket produkál. 2004-ben a Hyundai programot indított nemzetközi környezetvédelmi munkájának további összehangolására és hatékonyságának növelésére. Egy társaságon belüli környezetvédelmi bizottság és szakértői albizottságai gondoskodnak arról, hogy a környezetbarát elvek világszerte érvényesüljenek.

Arra is világos a stratégia, hogy a műszaki fejlesztés különböző útjain elindulva hogyan lehet csökkenteni termékei széndioxid-kibocsátását a következő években:

1. Az első gyakorlati tevékenység, amelytől azonnali hatást vár a Hyundai, a tiszta dízelmotorok és alacsony szennyezőanyag-kibocsátású benzinmotorok kifejlesztése. Az elkövetkező évek során számos olyan új motorral jelenik meg a Hyundai, amelyek teljesítik és felül is múlják a legfrissebb emissziós szabványokat. A 2007. évi Panasonic World Solar Challenge elnevezésű (napelemes meghajtású autók) versenyen, amelyet Ausztráliában rendeztek, a teljesen új fejlesztésű Hyundai i30 1,6 literes dízel modell megelőzte számos dízel és hibrid versenytársát a takarékos fogyasztás és az üvegház-hatást előidéző gázok mérséklése terén. A Greenfleet kategóriában induló i30 fogyasztása csak 3,2 l/100 km volt, széndioxid-kibocsátása pedig 92 g/km a Darwin és Adelaide közötti 3000 kilométeren, legyőzve nemcsak a Toyota hibrid Priusát, hanem az Audi és a Peugeot dízeleit, de még egy BioBike-ot (bio-motorkerékpárt) is.

2. Egy másik út a hibrid dízelek kifejlesztése, amely igen ígéretesnek látszik, mivel itt a Hyundai nagy hasznát veszi saját fejlett dízeltechnológiáinak is.

3. A harmadik út – és hosszú távon ez a leginkább ígéretes – az üzemanyagcellás járművek (FCEV) fejlesztése. A Hyundai kezdettől az üzemanyagcellás technológia kifejlesztésének élvonalába tartozik. Kiváló teszteredményeket ért el az első generációs Santa Fe-vel, valamint a második generációs Tucsonnal is. A Hyundai az 1990-es évek végén vezette be a hibridhajtású járműveket (autóbuszokat).

A Hyundai sok pénzt fordít a kutatási-fejlesztésre annak érdekében, hogy képes legyen új technológián alapuló járművek tömeggyártására néhány éven belül. Addig is, egyre többet fognak találkozni a Hyundai hagyományos technológiájú járműveivel, amelyekkel napjainkra már jó hírnévre tett szert, mint kiváló minőségű és megbízható termékek gyártói.